Jídelníček

od 14.1.2019 do 18.1.2019

Pondělí

přesnídávka

liptovská pěna, rohlík, jablko, mléko/čaj (A: 01,03,07,10)

polévka

bramboračka (A: 01,09)

oběd

staročeské špecle s cibulkou, dušené zelí, dobrá voda/pramenitá voda (A: 01,03,07)

svačina

chléb s pažitkovým máslem, ovoce/zelenina, čaj (A: 01,07)

 


Úterý

přesnídávka

 pomazánka tuňáková, chléb, mandarinka/okurka, caro/čaj (A: 01,04,07,10)

polévka

dýňová (A: 01,07)

oběd

smažené karbanátky, bramborová kaše, zelný salát, čaj (A: 01,03,07,10)

svačina

chléb s máslem a s marmeládou, jablko, čaj (A: 01,07)

 


Středa

přesnídávka

pomazánka vitamínová, houska Cerea, jablko/kapie, milk shake/čaj (A:01,03,06,07,11)

polévka

čočková (A: 01,09)

oběd

hovězí plátek po znojemsku, rýže, mošt/čaj (A: 01,10)

svačina

pomazánka pórková s tofu, chléb, jablko/mrkev, čaj (A: 01,06,07)

Čtvrtek

přesnídávka

čokoládové polštářky/chléb s máslem, mléko/čaj, banán (A: 01,07)

polévka

špaldová (A: 01,09)

oběd

kuřecí maso ve smetanové omáčce, těstoviny, ovocný čaj (A: 01,03,07)

svačina

celerová pomazánka, chléb, jablko, čaj (A: 01,07,09)

 

Pátek

přesnídávka

tvarohová pomazánka s koprem, chléb, ovoce/zelenina, ochucené mléko/čaj (A:01,07)

polévka

hovězí vývar s těstovinami (A: 01,03,09)

oběd

fazole po mexicku s mletým masem, chléb, čaj (A: 01)

svačina

rajčatová pomazánka, chléb, jablko, čaj (A: 01,07)

 

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena. Určeno k přímé spotřebě. Pitný režim zajištěn po celý den.

Kuchařky: Suchánková R., Šiklová Iva

Vedoucí ŠJ: Blafková M.

Seznam potravinových alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany:v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno So2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich