Jídelníček

JÍDELNÍČEK 2

od 22.2. do 26.2.2021

Pondělí

přesnídávka

pomazánka sýrová, rohlík, jablko, mléko/čaj (A: 01,03,07)

polévka

krkonošské kyselo (A: 01,03,07)

oběd

bramborové halušky se zelím a s cibulkou, ovocný nápoj (A: 01,03,07)

svačina

pomazánka tomatová, chléb, jablko, čaj (A: 01,07)

 


Úterý

přesnídávka

tvarohová pomazánka s jablky a s křenem, chléb, jablko/mrkev, milk shake/čaj (A:
01,07)

polévka

rybí s rajčaty (A: 01,04)

oběd

holandský řízek, brambor, mrkvový salát, čaj (A: 01,03,07)

svačina

chléb s marmeládou, jablko, čaj (A: 01,07)

 


Středa

přesnídávka

řecká pomazánka, vločkový rohlík, banán, kakao/čaj (A: 01,03,04,06,07,10,11)

polévka

bramboračka (A: 01,09)

oběd

svíčková na smetaně, houskový knedlík, ovocný čaj (A: 01,03,07,09,10)

svačina

bazalková pěna, chléb, ovoce/zelenina, čaj (A: 01,07)

 

Čtvrtek

přesnídávka

čočková pomazánka, chléb, jablko/kapie, melta/čaj (A: 01,07)

polévka

hovězí s hvězdičkami (A: 09)

oběd

zapečené těstoviny s drůbežím masem a se zeleninou, strouhaný sýr, červená řepa,
čaj (A: 01,03,07)

svačina

chléb s mrkvovou pomazánkou, jablko, čaj (A: 01,07)

 

Pátek

přesnídávka

pohanková kaše/chléb s máslem, jablko, čaj (A: 01,07)

polévka

slepičí vývar (A: 09)

oběd

játra na cibulce s rýží, ovocný čaj, musli tyčinka (A: 01)

svačina

celerová pomazánka, chléb, jablko, čaj (A: 01,07,09)

 

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena. Určeno k přímé spotřebě. Pitný režim zajištěn po celý den.

Kuchařky: Suchánková R., Ducháčková A.

Vedoucí ŠJ: Blafková M.

 

Seznam potravinových alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany:v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno So2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich